Planlegger du å kjøpe metalldører med glass? Disse utmerkede interiørelementene kan legge til stil  og eleganse i ethvert rom. Imidlertid krever de, som alle andre investeringer, riktig vedlikehold for å sikre at de forblir estetiske og fungerer best mulig. Her vil vi gi noen viktige råd om hvordan du vedlikeholder metalldørene dine og holder dem i strålende stand.

Regelmessig rengjøring er avgjørende

Glass- og metalldører kan bli ødelagt av smuss, støv og fingeravtrykk, noe som kan svekke deres estetikk. For å holde dørene i stand, rengjør dørene regelmessig og slik oppretthold glansen. Begynn med å rengjøre støvet med en myk klut. Tørk deretter glass- og ståloverflatene forsiktig med en svamp eller en ikke-slitende klut. Bland deretter en mild oppvaskmiddelblanding med varmt vann. Til slutt skyll med rent vann og tørk med en myk håndduk for å unngå vannflekker.

Smijernsdør-med-glass-glassdør-i-metall-ståldører-svart-metalldør-med-klar-glass
 Enkeltdør-med-fast-sidefelt-svart-metalldør-smijernsdør-Dominius-pris-ståldør-metalldør-glassdør

Unngå sterke kjemikalier

Det er viktig å unngå sterke kjemikalier som kan skade overflater når du rengjør glass- og metalldørene dine. Unngå slipende rengjøringsmidler, ammoniakkbaserte  produkter og syreholdige stoffer. Alternativt bør du bruke milde, ikke-slitende rengjøringsmidler spesielt skapt for glass og rustfritt stål. Disse produktene vil effektivt fjerne flekker og fingeravtrykk raskt og trygt.

Vær oppmerksom på tetningene

Det er viktig at tetningene rundt glasspanelene på dørene holdes rene. Etter hvert som tiden går, kan disse tetningene brytes ned eller løsne, noe som kan gjøre døren mindre isolerende og skade dens strukturelle integritet. Inspiser regelmessig tetningene for eventuelle tegn på slitasje eller skade. Hvis du oppdager noen problemer, kontakt vårt profesjonelle team for å erstatte eller reparere dørene raskt.

Dobbeldør-i-metall-og-glass-glassdør-med-svarte-metallrammer-smijernsdør
Glassvegg-med-dobbeldør-i-metall-metalldør-med-klar-glass-glassdører-me-faste-sidefelt-Dominius

Beskytt mot riper

Dører laget av glass i stål kan ripes hvis de ikke behandles forsiktig, selv om glassdører i stål er holdbare. Pass på å skade stålet med nøkler og andre skarpe gjenstander som er brukt i hverdagen. Unngå å bruke slipende materialer eller skarpe gjenstander når du rengjør glassoverflater. Hvis det oppstår riper, bør du konsultere en profesjonell for å finne den beste løsningen for å fikse dem.

Sjekk beslagene

Inspiser beslagene på ståldørene regelmessig for å forsikre deg om at alt fungerer som det skal. Sørg for at håndtak, låser og andre komponenter er undersøkt for eventuelle tegn på slitasje, løshet eller skade. Hvis du oppdager noen problemer, bør du raskt reparere eller erstatte beslagene for å opprettholde dørens funksjonalitet og sikkerhet.

Glassvegg-smijernsvegg-skillevegg-i-glass-og-metall-metallvegg-Dominius-pris

Ved å følge disse vedlikeholdstipsene kan du sikre at glass-ståldørene dine forblir et pent interiørelement i rommet ditt. Regelmessig rengjøring, skånsom pleie og proaktivt vedlikehold vil bidra til å bevare skjønnheten og funksjonaliteten deres i årene som kommer. Invester i vedlikeholdet av dørene dine, og de vil fortsette å tilføre eleganse og sjarm til omgivelsene dine.

Hvis du har noen spørsmål eller trenger profesjonell hjelp med vedlikeholdet av glass- og metaldørene dine, ikke nøl med å ta kontakt med oss.