Glassdører har blitt stadig mer populære i moderne arkitektur, da de lar naturlig lys strømme inn i et rom og gir en sømløs overgang mellom innendørs og utendørs. Men det er fremdeles en del myter og spørsmål om disse dørene. Her vil vi se nærmere på noen av de hyppigste spørsmål om glassdører og sette fakta om denne trendy interiør- og eksteriørdetaljen.

Kan glassdører lett knuses?

Faktum: Glassdører er laget av herdet glass, noe som gjør dem mye mer robuste og støtsikre enn vanlig glass. De er også ofte laget med laminert glass som er trygt, fordi mellom de to laminerte glassene er det en folie som forhindrer at glasset knuser hvis døren skulle bli slått opp eller lukket for hardt. Uansett hvilket glass velger du, mønstret, tonet eller farget, skal det være herdet. Vi bruker klart herdet 6 mm glass i våre produkter som standard. Herdet glass er sikkerhetsglass, derfor er det vanskelig å knuse det, men når den er knust, brytes den i butte biter som ikke skader miljøet og personene rundt.

glassdør-i-metall-metalldør-med-glass-enkeltdør-med-fast-sidefelt-smijernsdør-medsidefelt
dobbeldør-i-glass-og-metall-med-ruter-glassdør-med-sorte-rammer-i-metall-smijernsdør

Gir glassdører nok privatliv?

Faktum: Glassdører kan faktisk bidra til å øke privatlivet, spesielt hvis de er dekorert med mønstre eller er laget med frostet eller tonet glass. Glassdører er overlegne vanlige dører, fordi du helt kan skjule utsikten i et annet rom med mønstret glass, men samtidig la naturlig lys komme inn i hvert hjørne av huset. Dette vil effektivt skille rommene og samtidig opprettholde en følelse av romslighet og åpenhet hjemmet. Glassdører -og vegger kan være perfekt for hjemmekontorer, kjøkken og stue, ganger og andre rom som trenger mer luft og lys.

Demper glassdører støy?

Faktum: Glassdører kan faktisk bidra til å redusere støy mellom rommene, spesielt hvis de er laget med lydisolerende materialer. Lydisolerende glass er utviklet med en spesiell teknologi som gjør at det reduserer mengden støy som kommer inn i rommet, og kan derfor være en ideell løsning for de som bor eller jobber i støyende omgivelser. Glassdørene kan også produseres med tetningsmaterialer rundt rammen som hjelper med å holde støy ute. For eksempel, automatisk dørterskel senker fra døren når den er lukket for å skjule mellomrom mellom gulv og dør. Når døren er åpen er terskelen inne i døra. Det skaper minimalistisk, lett og praktisk design uten ekstra gulvdetaljer.

glassdør-pris-smijernsdør-industridør-pris-Dominius-dobbeldør-i-glass-og-metall
glassdør-i-metall-metalldør-med-glass-smijernsdør-pris

Kan glassdører være varmeisolerende?

Faktum: Glassdører kan produseres med termisk isolasjon for å hjelpe med å holde på varmen i rommet. De kan også ha tetningsmaterialer rundt rammen som hjelper med å forhindre varmetap. Glassdører med varmeisolerende glass og tetningslister kan være et perfekt designvalg for din vinterhage, entré eller vinrom. Ved hjelp av de mest avanserte teknologiene kan glassdørene være en effektiv varmeisolerende løsning som bidrar til å skape lys og moderne interiørdesign hjemme. 

Krever glassdører et stort budsjett?

Faktum: Prisen på glassdører varierer avhengig av størrelse, materialer og funksjoner. Mens noen glassdører kan være dyre, finnes det også mange billige alternativer som gir en god kvalitet til en rimelig pris. Det viktigste er at glassdøren oppfyller dine behov og møter forholdet mellom pris og kvalitet. Holdbare og solide løsninger krever materialer av høyeste kvalitet og nøye håndverk, så prisen vil alltid matche kvaliteten.

glassdør-i-metall-metalldør-med-glass-smijernsdør-pris-moderne-dør-i-glass-og-smijern

Hvis du vurderer å installere en glassdør, er det viktig å vite fakta om glassdører slik at du kan ta en informert beslutning. Ta kontakt med oss og vi vil veilede deg gjennom jungelen av informasjon.

info@dominius.no / +47-409 82 997