Industriell stil er en populær design trend som har sine røtter i begynnelsen av det 20. århundre. Denne stilen ble opprinnelig brukt i fabrikker og lagerbygninger, der funksjonalitet var hovedfokuset. Over tid har det estetiske appealet av råmaterialer og industrielle elementer funnet veien inn i bolig- og kommersiell interiørdesign.

Begynnelsen av den industrielle stilen

Historien om industriell stil kan spores tilbake til den industrielle revolusjonen på 1700- og 1800-tallet. Denne perioden så oppgangen av fabrikker og masseproduksjon, som førte med seg nye materialer og teknologier. Bruken av eksponerte murstein, betong og metall var en praktisk løsning for de harde forholdene i disse tidlige industribyggene.

I det 20. århundre vokste trenden med industrielle materialer og design i arkitekturen. Arkitekter og designere begynte å inkludere industrielle elementer i sitt arbeid, og stilen begynte å spre seg utover fabrikker og lagerbygninger. På 1980- og 1990-tallet økte trenden i popularitet i urbane områder, hvor ombygging av gamle industribygg til loftleiligheter var en populær trend. Slike lofter har blitt spesielt populære i New York, så disse dørene kalles ofte New York-dører.

Industriell-design-industridor-smijernsdor-pris-Dominius-metalldor-med-glass-glassdor-i-metall-med-svart-rammer-industriellstil
Industridør-ståldør-metalldør-glassdør-med-svart-innraming-smijernsdør-Dominius-pris-glassdør-med-svarte-metallrammer

Hvordan er industriell stil integrert i interiørdesign nå?

Industriell stil har kommet langt siden sine opprinnelser i begynnelsen av det 20. århundre. Det som en gang var en praktisk løsning for harde industriomgivelser, har nå blitt en populær design trend som brukes i hjem, kontorer og kommersielle rom over hele verden.

I dag er industriell stil mer populær enn noen gang. Den blir ofte brukt for å skape et stilfullt og edgy utseende i både boliger og kommersielle rom. Bruken av råmaterialer, som betong og metall, samt eksponerte rør og kanaler, er et varemerke for denne stilen. I tillegg brukes industrielle belysning og møbler, som vintage lamper og metallstoler, også ofte for å skape en sammenhengende industriell look.

Industrielle ståldører med glass er en av de nyeste trendene innen interiørdesign. De gir en unik kombinasjon av funksjonalitet og estetikk, og har blitt et foretrukket valg for mange designere og huseiere. Robust konstruksjon kompatibilitet med interiøret har gjort vegger og dører i New York loft-stil til et naturlig interiørvalg. Men de siste årene har det vært en økende interesse for å integrere glassdører med metallrammer inn i boliger og kontorer, og de har blitt en viktig del av interiørdesign.

Industriell stil hjemme

Det er flere fordeler ved å bruke ståldører med glass i interiørdesign. For det første gir de et stilfullt og moderne utseende. Deres industrielle stil passer perfekt inn i en urban, rustikk, moderne og klassisk innredning. I tillegg gir glasset lys til rommet, noe som bidrar til å øke følelsen av åpenhet og romslighet.

Metalldører med glass kan også bidra til å skape en mer effektiv og funksjonell plass. De gir integritet til rommet, samtidig som de gir privatliv med ugjennomsiktig glass. De kan også brukes som en del av en skillevegg eller som en skjerm mellom to områder, og bidra til å definere rommene og gi en mer organisert og funksjonell planløsning.

skyvedør-i-metall-og-glass-industridører-industriell-stil-skyvedør-industriell-design-skyvedør-i-glass-og-metall-Dominius-pris

Forskjellig design av industrielle dører

Det finnes mange forskjellige stiler og design av ståldører med glass, noe som gjør det mulig å finne en dør som passer perfekt inn i din unike innredning. Fra enkle og rene linjer til mer detaljerte og dekorative dører med buer, er det noe for enhver smak. Du kan også velge mellom forskjellige glassalternativer, inkludert frostet, rillet eller farget glass, for å tilpasse døren til dine spesifikke behov.

Ikke bare gir ståldører med glass et unikt og moderne utseende, men de bidrar også til å skape en mer funksjonell og organisert plass. Hvis du leter etter en måte å oppdatere ditt interiør og legge til et industrielt preg, kan en ståldør med glass være det perfekte valget for deg.