Når det kommer til interiørdesign, er det en uendelig verden av stiler og materialer å velge mellom. Tidløs, moderne og samtidig klassisk stil som kan tilpasses til enhver smak er en industriell interiørstil. Industrielle dører, skillevegger og rekkverk tilfører en unik og moderne atmosfære til ethvert rom, samtidig som de gir et snev av klassisk industriell sjarm. La oss dykke dypere inn i hvordan du kan skape et unikt industrielt interiør ved å inkorporere unike elementer i metall og glass.

Glassdor-i-metall-newyorker-dor-stalvindu-smijernsdor-metallvegg-med-glass-industridor-maltilpasset-glassdor-innerdor-i-glas

Planlegging og inspirasjon

Før du begynner å implementere en industriell stil i interiøret ditt, er det viktig å ha en klar plan og hente inspirasjon. Utforsk nettet og til og med sosiale medier som Pinterest (det er en visuell søkemotor hvor du kan finne inspirasjon til interiør) og Instagram. Slik finner du ideer og stiler som appellerer til deg. Tenk på hvilke rom du ønsker å fornye, og hvilken funksjon glass- og metalldørene skal ha. Skal de fungere som romdeler, skapere av åpne romfølelser, eller som visuelle fokuspunkter?

Vurder å skape et rom med detaljer og elementer i rustfritt stål, grovt tre, betong, murstein og metall. Det som er ganske vanlig i industriell design. Disse materialene gir en autentisk, urban, industriell følelse

Kombiner dører, vegger og rekkverk med industrielle elementer

For å oppnå en sømløs og harmonisk design, er det viktig å integrere industrielle glass- og metalldører med de industrielle elementene i rommet. Dette inkluderer farger, teksturer og møbler.

Industriell stil inkluderer ofte eksponerte murvegger, synlige stålbjelker, betonggulv og andre konstruksjonsdetaljer. Disse materialene  ville vanligvis bli skjult i mer tradisjonelle interiører. Vurder å inkorporere en metalldør eller -vegg i en vegg i mur, betong eller til og med legge til stålbjelker rundt dørkonstruksjonen.

Industriell-dør-Glassdør-i-metall-newyorker-dør-ståldør-smijernsdør-metalldør-med-glass-industridør-måltilpasset-glassdør-innerdør-i-glass
Når det kommer til interiørdesign, er det en uendelig verden av stiler og materialer å velge mellom. Tidløs, moderne og samtidig klassisk stil som kan tilpasses til enhver smak er en industriell interiørstil. Industrielle dører, skillevegger og rekkverk tilfører en unik og moderne atmosfære til ethvert rom, samtidig som de gir et snev av klassisk industriell sjarm. La oss dykke dypere inn i hvordan du kan skape et unikt industrielt interiør ved å inkorporere unike elementer i metall og glass.

Romslige og åpne rom

En av de største fordelene med industrielle glass- og metalldører er deres evne til å skape en følelse av åpenhet og romslighet. Hvis du ønsker å åpne opp et rom, kan du erstatte en massiv enkel vegg med en dør eller skillevegg i glass og metall. Dette vil tillate naturlig lys å strømme gjennom rommene og skape en luftig, industriell atmosfære.

Industrielt interiør er ofte preget av åpne, store rom, store vinduer som slipper inn mye naturlig lys. Derfor er det lurt å erstatte vanlige vegger og dører med vegger og dør i glass og metall. Det vil skape åpne, romslige og luftige rom.

De viktigste egenskapene til industriell stil

Interiøret som ligner på en fabrikk, men er moderne og koselig. Materialene som brukes i industri (betong, stål, murstein, tre), smårutete svarte vinduer, en minimalistisk fargepalett av naturlige, jordnære nyanser. Det er de viktigste egenskapene til industriell stil som må tas i betraktning når du skaper en industriell stil i interiøret ditt.

Kombinasjon av forskjellige typer materialer kan skape et unikt preg i rommet. Murstein med stålrekkverk, betongvegg, tregulv og en metalldør. Myke tepper og ståldør, store rom og skillevegger i glass skaper et urbant og estetisk utseende i rommet.

Svarte metallrammer og smårutete glass er et karakteristisk kjennetegn ved industrielle dører og vinduer. Metallrammer, vanligvis i svart omrammer smårutede glasspaneler og gir et typisk industrielt utseende.

Fargene i industriell design er ofte nøytrale. Svart, hvitt, grått og brunt er vanlige farger som bidrar til den industrielle estetikken. Det er disse fargene som kan sees i materialene som brukes i industrien, så vi har som mål å opprettholde dette i interiøret i industriell stil også.

Planlegging og inspirasjon Før du begynner å implementere en industriell stil i interiøret ditt, er det viktig å ha en klar plan og hente inspirasjon. Utforsk nettet og til og med sosiale medier som Pinterest og Instagram for å finne ideer og stiler som appellerer til deg. Tenk på hvilke rom du ønsker å fornye, og hvilken funksjon glass- og metalldørene skal ha. Skal de fungere som romdeler, skapere av åpne romfølelser, eller som visuelle fokuspunkter? Vurder å skape et rom med detaljer og elementer i rustfritt stål, grovt tre, betong, murstein og metall som er ganske vanlig i industriell design. Disse materialene gir en autentisk, urban, industriell følelse

Blanding av klassiske, industrielle og moderne elementer og materialer kan skape et autentisk og unikt utseende i ditt interiør. Hent inspirasjon fra den industrielle stilen og skap ditt eget unike hjemmet.